Reparatii LCD & TV Braila

Servicii profesionale & Calitate garantata

Defectele cele mai frecvente care apar la televizoarele si monitoarele bazate pe tehnologia LCD sunt pe partea de alimentare si pe partea de alimentare backlighting ( ecranul LCD ca sa produca imagini vizibile are nevoie de iluminare din spate si pentru acest lucru se foloseau tuburi de neon de 2~5mm diametru iar mai nou se folosesc LED-uri).

Defectele mai sus mentionate apar din cauza folosirii indelungate si a caldurii degajate, aceasta cladura fiind datorata si sistemului de iluminare cu tuburi de neon care au un consum destul de mare in comparatie cu mai noua tehnologie cu iluminare cu LED sau si mai nou display-urile OLED / AMOLED ( la aceste display-uri nu mai este necesara iluminarea din spate deoarece fiecare punct este un minuscul LED, acestea aprinzandu-se " consumand energie " numai cand primesc comanda).

Piesele care cedeaza primele la acesti factori sunt condensatoarele electrolitice (condensatoare care au polarizare "+" si "-" ), aceste condensatoare sunt proiectate sa lucreze la aumite temperaturi si pentru un numar limitat de ore. Dupa depasirea acestui interval, din considerente de economie la productie nu se pun piese de foarte buna calitate, apare fenomenul de "umflare", se scurge lichidul din ele sau chiar in unele cazuri intra " in scurt " si nu mai functioneza in parametri, ceea ce duce la nefunctionarea aparatului sau mai grav la aparitia altor defecte mai grave.

Tot din cauza socurilor termice produse de timpul de functionare si perioada de repaus apar asa numitele "lipituri reci" ( acestea sunt de fapt fisuri ce apar intre terminalul piesei si cablaj). Remedierea defectelor de mai sus se face prin inlocuirea condensatorilor umflati cu unii noi cu niste caracteristici mai speciale (LOW ESR - sa aiba rezistenta mica in circuit si cu functionare la 105 grade).

Aceste defecte nu pot fi prevenite dar pentru a nu se agrava este indicat aducerea aparatului la noi in service. Ca si simptome ar fi pornirea grea (dupa mai multe incercari din telecomanda sau buton POWER ), oprirea dupa un anumit timp de functionare, brumuri pe imagine, timp pana la afisarea imaginii, de la momentul apasarii butonului de POWER, mult mai mare decat de obicei, la apasarea  butonului de POWER clipeste ledul de STAND-BY de la TV / Monitor.
Condensatori umflati la LCD
Suntem aici pentru a ajuta! Spuneti-ne care este problema dvs. si vom face tot posibilul sa o rezolvam!
Contactati-ne