STIRI

Noutati din domeniul IT

Intel Core i7-4790K

Intel ajunge la 5GHz cu noul cip Core i7 pentru gameri. Core i7-4790K este un cip quad-core bazat pe arhitectura Haswell. Pentru a preveni incalzirea, Intel Core i7-4790K foloseste noua solutie termica NGPTIM (Next-Generation Polymer Thermal Interface Material). Noul Core i7 va costa 339 dolari.

Euro 200

Acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare. Au fost acordate ajutoare financiare pentru toţi solicitanţii eligibili care şi-au depus cereri. Numărul total de beneficiari pentru anul 2014 este 15.794, iar venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care s-a acordat ajutorul financiar este de 150 RON.

Procesor Intel Core M

Noul procesor Intel Core M pentru tablete si laptopuri spune la revedere ventilatoarelor de răcire. Intel a lansat un uimitor de subțire 2-în-1 tabletă și laptop motiv pentru a prezenta cele mai recente procesoare Core M. Anuntata la Computex 2014, tableta prototip de 12,5 inch

Reparatii placi de baza

Internetul este plin de articole si clipuri video postate de oameni care incearca singuri sa repare placile grafice, laptop-uri, telefoane mobile, prin expunerea BGA la caldura directa. Unele dintre acestea sunt ridicole: utilizarea unui aragaz de gatit, in cuptor, incalzirea cu flacara etc.

Tableta Project Tango

Google a anuntat prima data de posibilitatea proiectului Tango in luna februarie. Fiind initial prezentat ca un telefon mobil, trei luni mai tarziu acesta a revenit sub forma unei tablete. Acest proiect cuprinde introducerea unor tehnologii de scanare 3D si utilizarea unor senzori cum ar fi accelerometrul, giroscopul sau modulul GPS.