STIRI

Riscurile tabletelor ieftine!

  • Home
  • Stiri
  • Vrei sa cumperi o Tableta iefina?
Vrei sa cumperi o Tableta iefina?

Vrei sa cumperi o Tableta iefina?

In ultima perioada piata tabletelor a fost invadata din ce in ce mai mult de tablete ieftine la preturi mici intre 150 si 250 RON, comercializate in  hypermarket-uri si diverse magazine online. Toti clientii sunt bucurosi ca au intrat in posesia mult visate tablete insa nici unul dintre ei nu se intreaba de ce oare tableta este asa de ieftina?

Cea mai mare  problema a tabletelor ieftine sunt componentele/piesele de schimb deteriorate. Fiind realizate din componente de proasta calitate (la aceste tablete se sparge foarte usor display-ul si/sau touchscreen-ul) pretul reparatiei/inlocuirii acestora ajunge, de cele mai multe ori sa coste cat pretul de cumparare initial al tabletei. Din acest motiv importatorii de componente de schimb pentru tablete iefine sunt reticenti sa aduca piese de schimb pentru acestea.

O alta problema, des intalnita, la service-ul acestor tablete ieftine este cea a soft-ului Android care nu este suficient de bine pus la punct de producatori si apar foarte multe erori sau imposibilitatea de a mai porni tableta. Ca si "bonus" la multe modele de tablete pe site-ul producatorului nu se gaseste nici un fel de soft/upgrade pentru acestea. Si nu in ultimul rad viata acumulatorului care dupa nici un an tine mai putin de jumatate din timpul initial, asta daca nu se "umfla" intre timp.

Un sfat pentru achizitionarea unei tablete bune, ieftina dar si de calitate! RepSoft Braila va recomanda unul din modelele de teblete urmatoare, pentru care se gasesc piese de schimb:
  • tablete ieftine: Serioux, Allview, Vonino
  • tablete bune: E-boda, Evolio, Utok, Prestigio
  • tablete scumpe: Acer, Asus, Samsung, Apple

In alta ordine de idei, piesele de schimb care sunt comercializare la noi in tara pentru tabletele din gama Apple iPad sunt de o slaba calitate chiar daca firmele care le comercializeaza sustin ca sunt originale. Cele mai problematice piese sunt touchscreen-urile care datorita lipsei unor elemente care duc la buna functionare a touchscreen-ului apare fenomenul de comenzi aleatorii fara a fi atins touchscreen-ul.

O alta problema intampinata este aceea ca touchscreen-ul are zone moarte (zone in care nu primeste comenzi sau le primeste foarte greu). Pentru a ne convinge de cele spuse anterior am probat mai multe touchscreen-uri de la mai multi furnizori cu preturi diferite si am intampinat aceeasi problema. De aceea nu facem inlocuirea touchscreen-ului la tabletele Apple, decat dupa informarea clientului despre acest fenomen.

Pentru tabletele care sunt aduse "de afara" nu se gasesc piese de schimb la noi ci doar in tara unde au fost comercializate. La aceste tablete se pot inlocui doar acumulatorii sau se poate resofta daca producatorul pune la dispozitie softul pentru acel model de tableta.

La unele tablete, din gama, Samsung touchscreen-ul este lipit de display. De aceea recomandarea noastra este de a se inlocui ansamblul touchscreen plus display, deoarece touchscreen-urile de la Samsung comercializate la noi sufera de aceeasi problema ca la Apple, asta daca nu sunt lipite de display. Aceeasi recomandare de inlocuire ansamblu touchscreen si display la orice model de tableta la care, ele vin lipite din fabrica.

Posteaza un comentariu

postat de RepSoft IT
14 Martie 2015
Tablete ieftine serioux
Tableta Assus