STIRI

Corsair, ADATA, G.SKILL

Noile memorii RAM DDR4

Noile memorii RAM DDR4

Memoriile RAM DDR3 sunt prezente pe piata inca din 2007, insa acum incepe era DDR4. Deja producatori precum Corsair, ADATA, G.SKILL si multi altii au inceput sa lanseze diverse modele de memorii DDR4.

Ce sunt memoriile RAM DDR4 ?

Memoriile DDR4 sunt noua evolutie in domeniului memoriilor RAM care au fost in dezvoltare pana in aceasta luna. Ele nu sunt direct compatibile cu DDR3 din multe puncte de vedere. DDR4 se alimenteaza la alt voltaj, mai precis 1.2V fata de actualul DDR3 care foloseste 1.5V, deci un consum de energie mai mic, latente diferite si multe altele.

Beneficiile memoriilor DDR4

Principalele imbunatatiri ale memoriilor DDR4 sunt la frecventa de functionare si voltaj. DDR4 lucreaza la frecvente de la 2133 MHz si in stagiul de dezvoltare se preconizeaza ca o sa ajunga pana la 4266 MHz. In acelasi stagiu de dezvoltare voltajul va scadea la valori cuprinse intre 1.05 V si 1.2 V, ceea ce va avea efect cum am mai precizat la reducerea consumului energetic. Memoriile DDR4 au performante duble fata de actualul DDR3, acest spor de performanta se datoreaza implicit frecventelor mai mari de functionare. Insa componentele actuale nu pot procesa eficient fluxul de date furnizat de noile memorii DDR4, mai avem de asteptat pana producatorii de placi de baza lanseaza componente stabile pentru a lucra eficient cu memoriile DDR4.

Producatori precum G.Skill ca sa acapareze mai multa atentie s-au gandit ca modelele lor de memorii sa aduca o performanta mai mare fata de adversarii sai. G.Skill au facut un overclocking pentru a atinge cea mai mare frecventa de pana acum pe DDR4. Astfel modelul lor DDR4 de 4GB Ripjaw care functiona la frecventa de 3200MHz, o fost impins la o frecventa de 4000MHz. In acest test s-a folosit placa de baza Asus ROG x99 Rampage V Extreme si un procesor i7 5960X racit cu azot lichid pentru stabilitate maxima.

Unde se va face upgrade-ul la DDR4 ? Memoriile DDR4 vor putea fi gasite oriunde se regaseste in prezent utilizarea memoriilor DDR3, asta include computere desktop, laptop-uri, servere si chiar si tablete.

Posteaza un comentariu

postat de RepSoft IT
28 Noiembrie 2014
DDR
Memorii RAM PC & LAptop
  • DDR2
  • DDR3
  • DDR4

Preturi incepand de la 38 de lei* Valabil doar pentru distribuitorii RepSoft IT Braila ! Reduceri de preturi semnificative valabile pentru achizitii mai mari de de 5 memorii ram pentru laptop sau calculator ! Memorii sigilate in ambalaj original! Garantat returnare produs cu defecte din fabricatie!