STIRI

RepSoft IT Braila

  • Home
  • Stiri
  • Reparatie balamale display laptop
Reparatie balamale display laptop

Reparatie balamale display laptop

Balamalele la laptop sunt cele mai predispuse defectarii din cauza inchiderii si mai ales deschiderii display-ului. Balamalele au trei roluri si anume, unul este acela de a deschide si a mentine display-ul in pozitia dorita, cel de-al doilea rol este de a sustine din laterale display-ul si cel de-al treilea ca suport de fixare si rigidizare a carcasei cu display-ul ( capacul laptopului ).

Balamalele se grupeaza in doua categorii si anume cu frana reglabila sau fixa. Aceste balamale au in componenta niste frane care fac ca atunci cund lasam display-ul intr-o anumita pozitie acesta sa ramana in acea pozitie, dar din cauza prafului aceasta lucreaza din ce in ce mai greu, ducand in final la: ruperea bratului balamalei, ruperea piulitelor din carcasa de plastic care rigidizeaza displayul de carcasa din plastic, sau chiar ( in cazul blocarii unei balamale ) la spargerea display-ului.

Balamalele se pot inlocui daca sunt distruse iremediabil sau se pot suda daca este posibil acest lucru. Pentru piulitele care erau montate in capacul de plastic,
acestea se relipesc cu adeziv bicomponent cu intarire lenta (pentru o lipire de calitate), acest lucru fiind posibil si pentru piulitele care sunt rupte la carcasa. Ca sa dea rezultate optime trebuie sa fie lasat acest adeziv "la intarit" timp de minim 12 ore. La final articulatia balamalei se greseaza cu un ulei special pentru a le face sa lucreze in conditii optime. Pentru o buna functionare a balamalelor displayul trebuie ridicat din mijloc si nu dintr-un colt iar ridicarea trebuie sa fie constanta si cu o viteza mica (ridicarea brusca va poate costa displayul ).

De aceea cand observati ca displayul se ridica greu (cand ridicati intampinati o rezistenta mai mare decat de obicei) sau apare un joc in balamale mai mare decat cel normal ar fi bine sa va prezentati la noi la service-ul RepSoft IT pentru a nu se ajunge la problemele mult mai grave prezentate la inceputul articolului.

Posteaza un comentariu

postat de RepSoft IT
27 Noiembrie 2014
Suntem specializati in toate reparatiile de laptop si putem furniza sau inlocui orice piese pentru orice laptop si orice marca sau model. Dac? aveti probleme cu un laptop care necesita reparatii, atunci contactati-ne acum si vom fi bucurosi sa va ajutam. Mai multe detalii in pagina Reparatii Laptop
Monitor pentru Laptop

Monitoare pentru laptopuri